Головна » 2014 » Січень » 31 » Про соціальний захист населення
21:35
Про соціальний захист населення

Управління соціального захисту населення райдержадміністрації повідомляє, що з метою реалізації ініціатив Президента щодо підвищення соціального захисту найбільш уразливих верств населення в ході виконання Програми Президента України «Україна для людей» в районі активно функціонує «мобільний соціальний офіс», де жителі мають можливість вирішити питання безпосередньо за місцем проживання. Малозахищені категорії населення мають змогу скористуватись послугами управління та районного територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг).

Протягом січня 2014 року відбулося 8 виїздів «Мобільного соціального офісу» згідно графіку, узгодженого з головами сільських та селищної рад та затвердженого начальником управління соціального захисту населення, у тому числі:

  • до Ганнівської сільської ради (с. Ганнівка);
  • до Нововодянської сільської ради (с. Нововодяне);
  • до Світлівської сільської ради (с. Світле, с. Новий Донбас);
  • до Никанорівської сільської ради (с. Дорожнє, с. Никанорівка);
  • до Шилівської сільської ради (с. Леніно, с. Шилово);
  • до Святогорівської селищної ради (с. Вірівка, сел. Святогорівка);
  • до Добропільської сільської ради (с. Красноподілля, с. Добропілля) та Криворізької сільської ради (с. Криворіжжя, с. Завидо-Кудашеве);
  • до Золотоколодязької сільської ради (с. Золотий Колодязь, с. Веселе)

Під час проведення виїзду до фахівців, які приймали участь в роботі «Мобільного соціального офісу» звернулося 40 громадян, з питаннями стосовно необхідного переліку документів щодо призначення та виплати різних видів державної допомоги та субсидій, з питаннями роз‘яснення прав на отримання пільг та їх розмір.

Під час виїзду управління соціального захисту населення проводило збір документів, необхідних для внесення в Єдиний державний автоматизований реєстр пільговиків, здійснювалась допомога в заповненні заяв для призначення субсидій на житлово-комунальні послуги та різних видів допомог, надавались консультації населенню по оформленню та виплатах матеріальної допомоги, надавалася методична допомога. Мешканці сіл отримали можливість надати документи для оформлення субсидії на житлово-комунальні послуги.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 13 листопада 2013 року № 823 «Про Порядок визначення та задоволення соціально-побутових потреб та потреб у медичній допомозі ветеранів Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, жертв нацистських переслідувань та сімей загиблих (померлих) воїнів» розпорядженням голови райдержадміністрації від 10.01.2014 № 9 утворено робочу групу з визначення та задоволення соціально-побутових потреб та потреб у медичній допомозі ветеранів війни, які мешкають на території Добропільського району.

Управлінням складено та передано до Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Добропільського району, КЛПЗ «Добропільський районний центр первинної медико-санітарної допомоги, Добропільського районного центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді списки ветеранів, відповідно до яких будуть складатись соціальні паспорти ветеранів.

Розроблено графік та призначено відповідальних за виконання вимог вищезазначеної постанови.

Станом на 29.01.2014 заповнено анкетні данні про ветеранів по 262 соціальних паспортах, з яких 200 паспортів за актом передачі передано до Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Добропільського району для подальшого опитування ветеранів та їх заповнення.

http://donoda.gov.ua/

Переглядів: 286 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar